Este adjuvant în edeme, hidropizie, ascită, remediu cu efect rapid, benefic. Când nici un alt preparat diuretic nu-şi mai face efectul, se beau 6 zile în şir, câte 5-6 căni de ceai, cu înghiţituri rare şi mici, repartizate pe parcursul zilei; practica arată că, în cele mai multe cazuri, apa se elimină din corp.
Mod de preparare şi administrare:
a) Decoct: O lingură de produs se fierbe, 5 minute, în 250 ml apă de izvor sau de fântână. Se ia de pe foc şi se lasă acoperit, 20-30 de minute, apoi se strecoară şi se bea cu înghiţituri rare, între mese. Se beau trei căni pe parcursul zilei.
b) Pulvis: 1/2 linguriţă de 2-3 ori/zi.
Edemul este consecinţa creşterii cantităţii de lichid, la nivelul unui ţesut, datorită insuficienţei circulatorii, disfuncţiei renale sau prezenţei unor obstacole pe vasele sanguine sau limfatice. Zona edematoasă e umflată şi, la apăsarea cu degetul, lasă o urmă.
Hidropizia este reţinerea apei în ţesuturile şi în cavităţile seroase ale organismului (pleură, pericard, peritoneu, articulaţii) la bolnavii cu insuficienţă cardiacă sau renală, precum şi în unele boli caşectice.
Ascita este revărsarea de lichid în cavitatea peritoneală. Se întâlneşte la bolnavii cu insuficienţă cardiacă, renală, ciroză hepatică şi cancer al organelor abdominale.
Prezentare: pungi de 50 g
Păstrare: la temperatura camerei, în locuri ferite de umiditate excesivă şi de lumină solară

Favisan produs

Categorie: Ceaiuri


PRET:

50 g11.80 RON