Ingrediente: iod, apă distilată; 1 picătură (0,05 ml) conține 0,19 mg iod (aprox.95% din DZR)

Mod de utilizare: 1 picătură/ zi, cu ceai, de preferință dimineața, pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte de masă

Doza zilnică recomandată:
1 picătură pe zi

În caz de supradozare sau când nu este bine tolerat, poate provoca iodism (dureri de cap, amețeli, hipertrofia glandelor submaxilare).
Efecte: antisclerotic (este ocrotitor vascular, face suple vasele grase), scade tensiunea, dezintoxică organismul, depurativ


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Iodul este indispensabil funcționării tiroidei. Calmează și liniștește sistemul nervos; creierul funcționează mai bine când organismul este alimentat cu cantitatea de iod de care are nevoie. Să nu uităm aspectul depozitării grăsimii nedorite; iodul este unul dintre cei mai activi catalizatori de oxidare. Este un important factor de creștere, de folos în dezvoltarea normală a copiilor.


 


 


 


 


 


 


 


Alte informații utile:


 


 


 


 


 


 


 


Din 17 în 17 minute, sângele traversează glanda tiroidă. Iodul pe care aceasta îl secretă anihilează germenii slabi, ce au pătruns în sânge printr-o rană a pielii, prin mucoasa nasului, a gâtului sau prin absorbția hranei insalubre, ajunsă în tubul digestiv. Dacă tiroida nu are o secreție normală de iod, germenii dăunători din sânge provoacă grave deranjamente.


 


 


 


 


 


 


 


Deși glanda tiroidă reușește să facă rezerve de iod, din sângele care o străbate la  fiecare 17 minute, ea poate să piardã aceste rezerve dacă beti apă de la robinet (conține clor) sau dacă mâncați prea sărat.
Amintiți-vă de legea binecunoscută a înlocuirii corpurilor halogene. Se știe că elemente precum fluorul, clorul și bromul distrug iodul. Fenomenul invers nu este posibil. Cunoașterea acestei legi chimice importante îndeamnă la reflecții asupra pericolului pe care îl reprezintă clorul, adăugat ca agent purificator, spre a avea o apă… potabilă. Avem, într-adevăr, o apă fără germeni nocivi, dar dăunătoare prin conținutul în clor, frustrând organismul de iod. În afară de acestea, să nu uităm cã agricultura modernă distruge iodul, așa că alimentele care cresc pe acest sol sunt sărăcite de un important constituent vital.
Poate fi util în reumatism, tulburări de îmbătrânire a țesuturilor, stări scrofuloase, insuficiență tiroidiană, exces de colesterol sanguin, hipertensiune, tulburări circulatorii, gușă, afecțiuni pulmonare, tuberculoză. Iodul este un important factor de creștere, de mare folos în dezvoltarea normală a copiilor. Dacă o epidemie ia proporții în zona unde locuiți, este bine să luați iod, conform indicațiilor, pentru a da posibilitatea organismului să-ți refacă rezervele.
Alimente bogate în iod: usturoi, ceapă, creson, spanac, varză, morcov, praz, napi, roșii, pere, struguri.


 


 


 


 


 


 


 


Notă: Dacă trăiți într-o zonă săracă în iod, dacă apa potabilă este tratată cu clor, dacă folosiți detergenți pe bază de clor, dacă vă îmbolnăviți frecvent, dacă vă lipsește energia și rezistența, dacă sunteți lipsiți de capacitatea de a gândi limpede, dacă acumulați grăsime mai mult decât este necesar, aveți nevoie să completați rezerva de iod din corp.

Favisan produs

Categorie: Minerale (solutie)


PRET:

10 ml9.40 RON